
Liigitus
Läätse-peekonisupp
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Keeda maitsev läätsesupp, mis saab maitset juurde peekonist! Haki ja pruunista esmalt peekon, keeda suppi väiksel kuumusel 15–20 minutit. Lõpuks raputa peale peterselli. Kui soovid paksemat läätsesuppi, siis püreesta.
Koostisosad
-
1 pakk(140 g) peekonit
-
1sibul
-
2küüslauguküünt
-
2porgandit
-
1 tlvürtsköömneid
-
1.2 lvett
-
2aedviljapuljongikuubikut
-
2 sltomatipastat
-
2 dlrohelisi läätsi
-
1 tltüümiani
-
soola
-
purustatud musta pipart
- Peale:
-
peterselli
Valmistamisjuhend
Haki peekon. Pruunista peekon kastrulipõhjas. Koori ja peenesta sibul ning küüslauguküüned. Koori ja tükelda porgandid. Lisa aedviljad ja peekon kastrulisse. Lisa maitseainesegu ja sega mõni minut. Lisa vesi, puljongikuubikud ja tomatipüree. Loputa läätsed sõelal ja pane kastrulisse.
Keeda väiksel kuumusel 15–20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta ja haki peale peterselli.