Kõrvitsa-juustumuffinid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Eelroog

Kõrvitsa-juustumuffinid

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Mahlased kõrvitsamuffinid on head ka niisama, kuid täidlane toorjuustukate teeb muffinid eriti toitvaks.

Lisa

Koostisosad

  • 3 dl
    speltajahu
  • 3 dl
    täisteranisujahu
  • 4.5 dl
    piima
  • 2
    kanamuna
  • 200 g
    Cheddari juustu
  • 2 tl
    paprikapulbrit
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    musta pipart
  • 3 tl
    küpsetuspulbrit
  • 250 g
    kõrvitsat
  • 300 g
    peekonit
  • 50 g
    võid
  • 50 g
    kõrvitsaseemneid
  • 1 sl
    õli
  • 1 tl
    tšillipuru
  • 400 g
    toorjuustu ürtidega
 

Valmistamisjuhend

Poolita kõrvits, eemalda seemned. Jäta seemned alles. Koori ja tükelda kõrvits. Küpseta tükke 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Püreesta tükid saumikseriga. Prae peekon kuumal pannil krõbedaks. Murenda peekon väikesteks tükkideks. Sega omavahel kuivained. Sega teises kausis riivjuust, muna, piim, kõrvitsapüree ja sulavõi. Lase kuivainetele piimasegu ja sega ühtlaseks. Sega pool peekonitükkidest taina hulka. Tõsta tainas lusikaga suurtesse muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Pese kõrvitsaseemned ja kuivata köögipaberiga. Sega seemned õli ja tšillipuruga. Laota seemned küpsetuspaberile. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Sega toorjuust pehmemaks. Pane toorjuust tordipritsi sisse ja pigista muffinite peale. Raputa peale kõrvitsaseemned ja peekonitükid.