
Liigitus
Kõrvitsa-juustumuffinid
10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Mahlased kõrvitsamuffinid on head ka niisama, kuid täidlane toorjuustukate teeb muffinid eriti toitvaks.
Koostisosad
-
3 dlspeltajahu
-
3 dltäisteranisujahu
-
4.5 dlpiima
-
2kanamuna
-
200 gCheddari juustu
-
2 tlpaprikapulbrit
-
1 tlsoola
-
1 tlmusta pipart
-
3 tlküpsetuspulbrit
-
250 gkõrvitsat
-
300 gpeekonit
-
50 gvõid
-
50 gkõrvitsaseemneid
-
1 slõli
-
1 tltšillipuru
-
400 gtoorjuustu ürtidega
Valmistamisjuhend
Poolita kõrvits, eemalda seemned. Jäta seemned alles. Koori ja tükelda kõrvits. Küpseta tükke 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Püreesta tükid saumikseriga. Prae peekon kuumal pannil krõbedaks. Murenda peekon väikesteks tükkideks. Sega omavahel kuivained. Sega teises kausis riivjuust, muna, piim, kõrvitsapüree ja sulavõi. Lase kuivainetele piimasegu ja sega ühtlaseks. Sega pool peekonitükkidest taina hulka. Tõsta tainas lusikaga suurtesse muffinivormidesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Pese kõrvitsaseemned ja kuivata köögipaberiga. Sega seemned õli ja tšillipuruga. Laota seemned küpsetuspaberile. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Sega toorjuust pehmemaks. Pane toorjuust tordipritsi sisse ja pigista muffinite peale. Raputa peale kõrvitsaseemned ja peekonitükid.