Köögiviljarisoto
Meeldib
6 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Itaalia, Pearoog

Köögiviljarisoto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske porgand
  • 1
    väike suvikõrvits
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 2 spl
    oliiviõli
  • 2.5 dl
    risotoriisi
  • 6 dl
    köögiviljapuljongit
  • 3 spl
    riivitud parmesani
  • soola
  • musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Pese porgand ja suvikõrvits. Lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Hauta suvikõrvitsakuubikuid kastrulis õlis, kuni need kergelt pruunistuvad. Tõsta kõrvale. Lisa porgandid ja sibul ning tilgake õli. Hauta mõni minut. Lisa riis ja sega, kuni riis muutub läbipaistvaks. Lisa vähehaaval puljongit, oodates vahepeal, kuni see riisi imendub. Jätka hautamist ja puljongi lisamist, kuni risoto on valmis (umbes 20 minutit). Lisa suvikõrvits. Maitsesta parmesani, soola ja pipraga.