Kolme kapsa pirukas
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog

Kolme kapsa pirukas

10-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Taigen:
  • 75 g
    margariini
  • 100 g
    kodujuustu
  • 1 sl
    külma vett
  • 3 dl
    nisujahu
  • Täidis:
  • 400 g
    peakapsast
  • 200 g
    punast kapsast
  • 200 g
    lehtkapsast
  • 1 purk
    salatijuustu kuubikuid (feta)
  • veidi
    soola
  • veidi
    purustatud musta pipart
  • 100 g
    kodujuustu
  • 3
    kanamuna
  • 2 dl
    koort
 

Valmistamisjuhend

Valmista taigen. Tee koostisosad sõrmede vahel või köögikombainis ühtlaseks taignaks. Suru taigen võiga määritud lahtikäiva põhjaga vormi (läbimõõt u 24 cm) põhjale ja äärtesse. Tee taigna sisse augud ja tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.

Lõika peakapsas ja punane kapsas tükkideks. Rebi lehtkapsa lehed tüve küljest lahti ja tükelda.

Lase vesi suuremas potis keema. Lisa esmalt potti peakapsas. Paari minuti pärast lisa punane kapsas ja lehtkapsas. Keeda umbes 1 minut. Loputa külma vee all ja nõruta. Pigista võimalikult kuivaks.

Sega kapsa hulka kurnatud juustukuubikud. Maitsesta segu. Vala kapsa-juustutäidis taigna peale. Sega kausis ülejäänud kodujuust, munad ja koor, vala segu kapsatäidise peale.

Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase põhjal enne vormist väljavõtmist jahtuda.