Kollase peedi ja feta ahjuroog
Meeldib
5 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Pearoog

Kollase peedi ja feta ahjuroog

4-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Südasügisene feta-hakklihavorm ammutab maitseküllust kollasest peedist, mida täiendab soolakas feta. Kollast peeti võid kasutada kõikides retseptides niisamuti kui tavalist punapeeti. Roaks valmistudes ära unusta eelmisel õhtul odrakruupe likku panna.

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    kollast peeti
  • 1
    sibul
  • 1
    suurem küüslauguküüs
  • 400 g
    veise hakkliha
  • tl
    ½purustatud musta pipart
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    ½tüümiani
  • 1 dl
    leotatud odrakruupe
  • Munapiim:
  • 2
    kanamuna
  • 5 dl
    piima
  • Vormi peale:
  • 150 g
    fetajuustu
 

Valmistamisjuhend

Pese, koori ja riivi toored peedid jämeda riiviga. Koori ja haki sibul ning küüslauk peeneks.

Pruunista pannil hakkliha, lisa sibul, küüslauk, maitseained ja leotatud ning kurnatud odrakruubid ning prae veel veidi.

Võta mahukas (kuni 3L) ahjuvorm ning määri see õliga. Sega vormis kokku hakklihasegu ja riivpeet. Klopi kausikeses lahti munad, lisa piim ning kalla segu ühtlaselt vormi. Murenda fetajuust vormiroa pinnale ning küpseta kogu rooga 200-kradaises ahjus umbes tunnike.