Kohupiimapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Piimatooted, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Kohupiimapirukas

25 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Aprikoosimarmelaadiga maitsestatud kohupiimapirukat on piltõpetuse järgi lihtne valmistada.

Lisa

Koostisosad

  • Saiatainas:
  • 3 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    kardemoni
  • 0.5 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • 8 dl
    nisujahu
  • 75 g
    pehmet margariini
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Vahele:
  • 1 purk
    (300 g) aprikoosimarmelaadi
  • Kohupiimatäidis:
  • 2
    kanamuna
  • 2 purki
    (500 g) kohupiima
  • 2 dl
    koort
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 2 sl
    sidrunimahla
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool, kardemon ja muna. Sõtku hulka pool jahust. Lisa rasvaine ja ülejäänud jahu. Sõtku tainaks. Rulli tainas küpsetuspaberi peal leheks ja tõsta ahjuplaadile. Lase umbes 40 minutit soojas kohas rätiku all kerkida. Valmista täidis. Löö munad kaussi ja klopi lahti. Sega hulka kohupiim, koor ja suhkur. Maitsesta sidrunimahlaga. Vajuta kerkinud tainast nii, et servad tõusevad pisut kõrgemale. Määri tainalehele marmelaad. Kalla kohupiimasegu ühtlaselt marmelaadi peale. Määri tainaservad munaga ja küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit.