Kartulipuder
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Pearoog

Kartulipuder

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Vaata siit kõige tavalisema kartulipudru õpetust! Tavalisest kartulipudrust saab maitseaineid lisades mitu erinevat rooga. Valmista kartuliputru korraga suurem kogus. Kartulipuder säilib külmikus paar päeva ja sügavkülmas mitu kuud.

Lisa

Koostisosad

  • 1.5 kg
    jahuseid kartuleid
  • 1 tl
    soola
  • 3 dl
    keeduleent või piima
  • 50 g
    võid (soovi korral)
 

Valmistamisjuhend

Pese ja koori kartulid ning lõika tükkideks. Pane kartulid keevasse vette ja keeda küpseks, umbes 15 minutit. Vala keeduleem ära, soovi korral jäta osa vedeldamiseks. Püreesta kartulid elektrimikseriga. Lisa soola ja nii palju piima või keeduleent, et saad pehme pudru. Soovi korral lisa tükk võid.