Meeldib
6
3
Sobib mulle
50%
Liigitus
Kartulipuder
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Vaata siit kõige tavalisema kartulipudru õpetust! Tavalisest kartulipudrust saab maitseaineid lisades mitu erinevat rooga. Valmista kartuliputru korraga suurem kogus. Kartulipuder säilib külmikus paar päeva ja sügavkülmas mitu kuud.
Koostisosad
-
1.5 kgjahuseid kartuleid
-
1 tlsoola
-
3 dlkeeduleent või piima
-
50 gvõid (soovi korral)
Valmistamisjuhend
Pese ja koori kartulid ning lõika tükkideks. Pane kartulid keevasse vette ja keeda küpseks, umbes 15 minutit. Vala keeduleem ära, soovi korral jäta osa vedeldamiseks. Püreesta kartulid elektrimikseriga. Lisa soola ja nii palju piima või keeduleent, et saad pehme pudru. Soovi korral lisa tükk võid.