Kartuli-krevetisalat
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Laktoosivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab mereande, Koorikloomad, Eelroog

Kartuli-krevetisalat

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    varajast kartulit
  • 2 pakki
    (à 180 g) suuri külmutatud krevette
  • 1
    pott tilli
  • 2 sl
    rapsi- või oliiviõli
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 sl
    seesamiseemneid
  • 1
    värske laim
 

Valmistamisjuhend

Lase krevettidel sulada kas öö läbi külmikus või tund aega toasoojas. Pese kartulid. Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees kaane all umbes 15 minutit või kuni kartulid on küpsed. Nõruta kartulid. Pane niiskuse eemaldamiseks potti kaane alla paar lehte köögipaberit. Nõruta krevetid sõelal ja vajuta krevette kergelt lusikaga, et liigne niiskus välja valguks.

Riivi laimi koor ja pigista mahl välja. Poolita keedetud kartulid ja pane kaussi. Lisa krevetid ja hakitud till, laimikoor ja -mahl, õli, sool ning seesamiseemned. Sega ja paku kas kala või liha juurde või võileiva lisandiks.