Kaera-porgandileib
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Eelroog

Kaera-porgandileib

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 0.5 l
    porgandimahla või muud juurviljamahla
  • 50 g
    värsket pärmi
  • 1.5 tl
    soola
  • 0.5 dl
    avokaado- või rapsiõli
  • 7 dl
    nisujahu
  • 2 dl
    kaerahelbeid
  • Peale:
  • 0.5 dl
    avokaado- või rapsiõli
  • 2
    küüslauguküünt
  • 0.5
    väikest suvikõrvitsat
  • soola
 

Valmistamisjuhend

Vala porgandimahl kaussi ja soojenda käesoojaks. Lahusta mahlas pärm ja sool. Lisa avokaado- või rapsiõli ja nisujahu ning kaerahelbed. Sega puitkahvliga läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgema servaga ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase umbes pool tundi soojas kohas kerkida. Võid alguses peale raputada ka pisut nisujahu.

Sega avokaado- ja rapsiõli hulka peenestatud küüslauguküüned ja määri kerkinud leiva pind ettevaatlikult seguga kokku. Riivi juusturiiviga suvikõrvitsast pikki õhukesi ribasid ja pane need leiva peale. Raputa peale pisut soola või jämedat meresoola. Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel restil umbes 12 minutit.

Lõika tükkideks ja lase hea maitsta!