Juustune ahjukala
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab kala, Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Kala, Pearoog

Juustune ahjukala

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1 pakk
    (4 x 100 g) külmutatud kalafileed kuubikutena
  • soola
  • purustatud valget pipart
  • 50 g
    porrulauku
  • Juustukaste:
  • 1 sl
    margariini
  • 1 sl
    nisujahu
  • 2 dl
    piima
  • 2 dl
    riivitud Emmentali juustu
 

Valmistamisjuhend

Lase kalatükkidel sulada. Nõruta ja tõsta kalatükid ahjuvormi. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Loputa porrulauk ja lõika õhukesteks viiludeks. Laota porruviilud kalatükkidele. Sulata kastrulis rasvaine ja sega hulka nisujahu. Sega hulka piim. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Sega hulka pool riivjuustust. Sega, kuni juust sulab. Maitsesta kergelt soolaga. Vala kaste kalatükkidele. Raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta vormirooga 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 30 minutit. Paku juurde näiteks keedukartuleid ja salatit.