Janssoni kiusatus
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Skandinaavia, Kala, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Varu aega, Lihtne valmistada, Munavaba, Sisaldab kala, Piknik

Janssoni kiusatus

6 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

 

Traditsioonilise Janssoni kiusatusega juurde maitsevad hästi soolakurk ja värske till.

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    kõvemaid kartuleid
  • 2
    sibulat
  • 1 sl
    õli
  • 2 karpi
    (100/65 g) anšoovisefileesid
  • 4 dl
    koort
  • 2 sl
    anšooviste marinaadi
  • purustatud musta pipart
  • soola
 

Valmistamisjuhend

Koori ja peenesta sibul. Kuumuta sibulat pannil õlis, kuni see on pehme. Koori kartulid ja lõika ribadeks. Loputa kartuleid külma vee all ja nõruta. Vajuta köögipaberiga kuivemaks. Tõsta pool kartulitest võiga määritud ahjuvormi. Lisa sibul. Laota kartulite peale ühtlaselt anšoovisefileed ning lisa pisut soola ja pipart. Kalla peale ülejäänud kartuliribad. Sega omavahel koor ja anšooviste marinaad ning kalla vormi. Küpseta esmalt 225-kraadises ahjus 30 minutit. Seejärel langeta temperatuur 150 kraadini ja jätka küpsetamist umbes 45 minutit või kuni kartulid on küpsed ja koor paksenenud.