Itaaliapärane pikkpoiss
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Euroopa, Itaalia, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste

Itaaliapärane pikkpoiss

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    hakkliha
  • 1 dl
    piima
  • 3 sl
    riivsaia
  • 1
    kanamuna
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 2 sl
    peenestatud basiilikut või peterselli
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    soola
  • Lisaks:
  • 1 purk
    (200 g) passeeritud tomateid
  • 2 sl
    tomatipüreed
  • 0.5 tl
    suhkrut
  • soola
  • purustatud musta pipart
  • 1 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Sega kokku piim, riivsai, kanamuna ja riivitud parmesan. Lase 5 minutit paisuda. Lisa hakkliha, hakitud ürdid, riivitud küüslauguküüs ja sool. Sega ühtlaseks massiks. Tee käed märjaks ja vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile piklik päts.

Sega kausis kokku passeeritud tomat, tomatipasta ja maitseained. Vala pikkpoisile. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 25 minutit.