Iirisepätsid pekanipähklitega
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Iirisepätsid pekanipähklitega

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Saiataigen:
  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    soola
  • 1.5 tl
    kardemoni
  • 1
    kanamuna
  • 8.5 dl
    nisujahu
  • 100 g
    võid või margariini
  • Iirisekaste:
  • 2 dl
    vahukoor
  • 1 dl
    siirupit
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • Täidis:
  • 70 g
    pekaanipähkleid
  • 50 g
    võid või margariini
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2 tl
    kaneeli
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega hulka suhkur, maitseained ja osa jahust. Sõtku ülejäänud jahu taigna hulka. Lisa pehme või. Lase tainal kahekordseks kerkida.

Keeda iirisekastme koostisosi 5 minutit, kuni kaste on juba veidi paks.

Purusta pähklid. Pane iirisekaste nelinurkse (u 24 x 28 cm) äärega ahjuvormi sisse ja raputa peale pooled pähklid.

Sõtku tainas jahuga kokkutehtud laual ja rulli nelinurkseks. Määri taignale pehme või, suhkru-kaneelisegu ja riputa peale ülejäänud pähklid. Keera taigen tihedalt rulli ja lõika 12-ks.

Tõsta pätsid ahjuvormi iirise- ja pähklikastme peale. Lase rätiku all 15 minutit kerkida.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Tõsta ahjuvorm jahtuma. Keera ahjuvorm tagurpidi ja võta pätsid üksteise küljest lahti.