Liigitus
Koostisosad
- Saiataigen:
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
1 dlsuhkrut
-
0.5 tlsoola
-
1.5 tlkardemoni
-
1kanamuna
-
8.5 dlnisujahu
-
100 gvõid või margariini
- Iirisekaste:
-
2 dlvahukoor
-
1 dlsiirupit
-
0.5 dlsuhkrut
- Täidis:
-
70 gpekaanipähkleid
-
50 gvõid või margariini
-
1 dlsuhkrut
-
2 tlkaneeli
Valmistamisjuhend
Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega hulka suhkur, maitseained ja osa jahust. Sõtku ülejäänud jahu taigna hulka. Lisa pehme või. Lase tainal kahekordseks kerkida.
Keeda iirisekastme koostisosi 5 minutit, kuni kaste on juba veidi paks.
Purusta pähklid. Pane iirisekaste nelinurkse (u 24 x 28 cm) äärega ahjuvormi sisse ja raputa peale pooled pähklid.
Sõtku tainas jahuga kokkutehtud laual ja rulli nelinurkseks. Määri taignale pehme või, suhkru-kaneelisegu ja riputa peale ülejäänud pähklid. Keera taigen tihedalt rulli ja lõika 12-ks.
Tõsta pätsid ahjuvormi iirise- ja pähklikastme peale. Lase rätiku all 15 minutit kerkida.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Tõsta ahjuvorm jahtuma. Keera ahjuvorm tagurpidi ja võta pätsid üksteise küljest lahti.