Liigitus
Idamaised kartulipulgad
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Ingver, tšilli ja porrulauk sobivad kartuli juurde hästi. Idamaised kartulipulgad toovad kartuliroogadesse vaheldust. Söö kana või liha kõrvale.
Koostisosad
-
4kartulit
-
jupp värsket ingverit
-
0.5punast tšillit
-
1küüslauguküüs
-
2 tlrapsiõli
-
2 tlseesamiõli
-
tükk porrulaugu rohelist osa
-
1 slmagusat sojakastet
Valmistamisjuhend
Koori kartulid ja lõika õhukesteks ribadeks. Leota kartuliribasid 20 minutit külmas vees. Koori ja tükelda ingver ja tšilli imeõhukesteks ribadeks. Koori ja peenesta küüslauguküüs. Kuumuta pannil õli ja kuumuta selles kiiresti ingveri-tšilli-küüslaugusegu. Tõsta kõrvale.
Keeda kartuleid soolaga maitsestatud (1 tl soola 1/2 l vee kohta) vees 2 minutit. Nõruta kartulid ja hoia keeduvesi alles. Tõsta kartulid kaussi. Sega hulka paar lusikatäit keeduvett ja ingveri-tšillisegu. Lõika porrulauk imeõhukesteks ribadeks. Pane porruribad pooleks minutiks keeduvette ja tõsta köögipaberile kuivama. Maitsesta kartulid sojakastmega ning kaunista porruribadega. Paku liha- või kanatoidu juurde.