
Liigitus
Grillitud lillkapsas ja India pähkli hummus
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Grillitud lillkapsas koos India pähkliga sobib hästi kergeks lõunaks või muude grillroogade lisandiks. India pähkli hummus sobib ka aedviljade dippimiseks või leivamäärdeks.
Koostisosad
-
1väike lillkapsas
-
1.5 sloliiviõli
-
soola
-
paprikapulbrit
-
Cayenne'i pipart
- India pähkli hummus:
-
200 gleotatud India pähkleid
-
0.5 dlseesamiseemneid
-
0.5 dloliiviõli
-
2 slsidrunimahla
-
1väike küüslauguküüs
-
0.8 tljahvatatud vürtsköömneid
-
0.5 tlsoola
-
0.2 tlCayenne'i pipart
-
1 dlvett
Valmistamisjuhend
Pane India pähklid mõneks tunniks vette ligunema. Tükelda lillkapsas suuremateks õisikuteks. Lõika õisikud kaheks või kolmeks osaks. Tõsta lillkapsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda peale oliiviõli. Küpseta lillkapsaid 225-kraadises ahjus 20 minutit.
Maitsesta lillkapsad ja küpseta veel kas 5–10 minutit või kuni need on pisut pruunikad ja peaaegu pehmed.
Nõruta pähklid ja pane koos seesamiseemnetega köögikombaini ning surista ühtlaseks. Lisa hummuse ülejäänud koostisained ja surista veel, kuni segu on soovitud paksusega.