Grillitud lillkapsas ja India pähkli hummus
Meeldib
2 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Grill, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Jaanid, Sisaldab pähkleid, Eelroog

Grillitud lillkapsas ja India pähkli hummus

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Grillitud lillkapsas koos India pähkliga sobib hästi kergeks lõunaks või muude grillroogade lisandiks. India pähkli hummus sobib ka aedviljade dippimiseks või leivamäärdeks.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    väike lillkapsas
  • 1.5 sl
    oliiviõli
  • soola
  • paprikapulbrit
  • Cayenne'i pipart
  • India pähkli hummus:
  • 200 g
    leotatud India pähkleid
  • 0.5 dl
    seesamiseemneid
  • 0.5 dl
    oliiviõli
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1
    väike küüslauguküüs
  • 0.8 tl
    jahvatatud vürtsköömneid
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.2 tl
    Cayenne'i pipart
  • 1 dl
    vett
 

Valmistamisjuhend

Pane India pähklid mõneks tunniks vette ligunema. Tükelda lillkapsas suuremateks õisikuteks. Lõika õisikud kaheks või kolmeks osaks. Tõsta lillkapsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda peale oliiviõli. Küpseta lillkapsaid 225-kraadises ahjus 20 minutit.

Maitsesta lillkapsad ja küpseta veel kas 5–10 minutit või kuni need on pisut pruunikad ja peaaegu pehmed.

Nõruta pähklid ja pane koos seesamiseemnetega köögikombaini ning surista ühtlaseks. Lisa hummuse ülejäänud koostisained ja surista veel, kuni segu on soovitud paksusega.