Gazpacho
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Varu aega, Vahemere, Euroopa, Eelroog, Pearoog

Gazpacho

4 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    tomatit
  • 0.5
    väikest sibulat
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5
    punast paprikat
  • 0.5
    kurki
  • 2 sl
    esimese külmpressi oliiviõli
  • 2 sl
    punase veini äädikat
  • 1 tl
    suhkrut
  • meresoolahelbeid
  • Lisaks:
  • 1 dl
    tomatimahla
  • 1.5 dl
    mineraalvett
  • tilk
    soovi korral mõni Tabasco kastet
  • purustatud musta pipart
  • 2 sl
    hakitud värsket basiilikut
 

Valmistamisjuhend

Loputa ja poolita tomatid. Eemalda varreosa ja kui soovid, siis lusikaga seemned. Lõika tomatid kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Loputa ja poolita paprika, eemalda seemned ja lõika paprika kuubikuteks. Pese kurk ja lõika kuubikuteks. Tõsta aedviljad kaussi. Mõõda peale õli, äädikas, suhkur ja sool. Kata kilega ning tõsta 1–2 tunniks külmikusse maitsestuma. Tõsta aedviljad kannmikserisse. Püreesta üsna ühtlaseks. Sega omavahel mahl, vesi ja maitseained. Maitse ja kui vaja, lisa soola või pipart. Paku jääkülmalt näiteks eelroaks.