Füüsali-kohupiimapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Piimatooted, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Füüsali-kohupiimapirukas

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Füüsal annab küpsetistele värskust ja erksust. Füüsaleid on selles kohupiimapirukas kasutatud nii täidiseks kui ka kaunistuseks.

Lisa

Koostisosad

  • 1 dl
    piima
  • 0.3
    pulka pärmi
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 4 dl
    nisujahu
  • 25 g
    margariini
  • Täidis:
  • 200 g
    füüsaleid
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2 sl
    vett
  • 2 sl
    maisitärklist
  • 250 g
    kohupiima
  • 1
    kanamuna
  • 0.5 dl
    piima või koort
  • 0.5 dl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vooderda ahjuvorm (läbimõõt u 28 cm või 25 x 25 cm) küpsetuspaberiga. Rulli tainas jahusel laual pisut vormist suuremaks kettaks või leheks ja tõsta ahjuvormi. Vajuta tainast sõrmedega vormi külge. Kalla taina peale puuviljapüree. Sega kokku kohupiim, muna, piim ja suhkur. Vala segu pirukavormi. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase pirukal jahtuda. Kaunista füüsalitega.

Murenda pärm käesoojas piimas ja lisa suhkur. Sega hulka osa jahust. Sega hulka ka ülejäänud jahu ja pehme margariin. Lase tainal tund aega kerkida.

Valmista täidis. Eemalda füüsalite kattelehed, hoia paar füüsalit ka kaunistuseks. Tõsta puuviljad koos suhkru ja veega kastrulisse. Lase keema ja püreesta saumikseriga. Lisa maisitärklisele tilk vett ja vala segu peene joana puuviljapüreele, kogu aeg segades. Keeda mõni minut. Lase püreel taina kerkimise ajal jahtuda.