Pitaleivad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Eelroog

Pitaleivad

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    vett
  • 0.5 tl
    fenkoliseemneid
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 25 g
    pärmi
  • 5.5 dl
    kõvanisujahu
  • 3 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Vala kaussi käesoe vesi. Purusta fenkoliseemned uhmris ja pane koos muude maitseainetega vette. Murenda pärm vette. Sega hulka pool jahust ja õli ning sõtku tainast 5 minutit. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku tihkeks tainaks. Lase tainal kahekordseks kerkida.

Vormi tainas laual pikaks toruks ja lõika ühesuurusteks tükkideks. Vormi tükid pallideks. Rulli pallid kergelt lamedateks leibadeks. Lase leibadel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 30 minutit kerkida. Küpseta leibu 275-kraadises ahjus 5–7 minutit. Lõika soojast peast pooleks ning täida näiteks sea- või veisefileega, rebitud kana- või sealihaga.