Caponata
Meeldib
6 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Pastatoidud, Sisaldab teravilja, Itaalia, Vahemere, Euroopa, Pearoog

Caponata

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1
    värske baklažaan
  • 1
    värske suvikõrvits
  • 1
    sibul
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1
    punane paprika
  • 0.5 dl
    õli
  • 1 tl
    meresoolahelbeid
  • purustatud musta pipart
  • 1 tl
    kuivatatud tüümiani
  • 800 g
    purustatud tomatit
  • 1 tl
    suhkrut
  • 2 dl
    kivita oliive
  • 1 purk
    (50/35 g) väikseid kappareid
  • 2 sl
    rosinaid
  • 2 sl
    tumedat palsamiveiniäädikat
  • Lisaks:
  • 500 g
    pastat
  • vett
  • keetmiseks soola
 

Valmistamisjuhend

Loputa baklažaan ja suvikõrvits ning lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Pese ja poolita paprika ning lõika kuubikuteks.

Kuumuta pannil õli. Küpseta aedvilju pannil üsna suurel kuumusel, et need saaksid pisut värvi. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.

Lisa purustatud tomat, suhkur, oliivid, kapparid, rosinad ja palsamiveiniäädikas. Hauta kaane all umbes 20 minutit. Maitse.

Keeda pasta pakendi õpetuse järgi valmis. Nõruta ja tõsta tagasi potti. Lisa tilk õli, et pasta tükki ei jääks. Sega pasta caponata hulka.