Brokoli-jõhvikapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog, Pearoog

Brokoli-jõhvikapirukas

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 100 g
    kartulipudrupulbrit
  • 2.5 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    paprikapulbrit
  • 100 g
    margariini või võid
  • 150 g
    väherasvast crème fraîche´i
  • 2 sl
    külma vett
  • Täidis:
  • 400 g
    brokolit
  • 1 dl
    kuivatatud jõhvikaid
  • 150 g
    fetajuustu
  • 1 dl
    hakitud värskeid ürte
  • 3 dl
    köögikoort
  • 3
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Lisa crème fraîche ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Ära rohkem sõtku, et tainas ei muutuks sitkeks. Vajuta tainas jahuste kätega (võiga määritud) vormi põhja ja äärtesse.

Loputa brokoli ning lõika väiksemateks õisikuteks. Auruta brokolit väheses vees paar minutit, kuid mitte nii kaua, et see pudrustub. Nõruta brokoli korralikult. Laota brokoli ja kuivatatud jõhvikad tainapõhjale. Murenda peale fetajuust ja puista peale ürdid.

Sega kausis kokku koor ja munad. Kalla segu täidisele. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja võtab kauni värvi.

Valmista tainas. Sega sõrmedega kokku kartulipudrupulber, jahu, paprikapulber ja võikuubikud.