
Liigitus
Broilerimaksa pasteet
10 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada
” Is tehtud broilerimaksa pasteedile annavad maitset muu hulgas apelsin ja tüümian. Paku maksapasteeti kas Rootsi lauas või vii koos leivaga kingituseks.
Koostisosad
-
300 gkülmutatud broilerimaksa
-
1väike sibul
-
1küüslauguküüs
-
100 gvõid
-
0.5apelsini riivitud koor
-
1 tltüümiani
-
1.5 tlpeeneteralist meresoola
-
2 slkonjakit või apelsinimahla
- Peale:
-
1želatiinileht
-
1 dlkanapuljongit
-
1 slsojakastet
Valmistamisjuhend
Lase maksal külmikus sulada. Nõruta ja vajadusel eemalda kelme. Kuivata maksatükid köögipaberiga. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulaid väheses võis. Maitsesta riivitud apelsinikoore ja tüümianiga. Lisa pannile ülejäänud või. Lisa ka maksa ja küpseta kiiresti mõlemalt poolt nii, et need jäävad seest punakaks. Vala segu köögikombaini. Surista ühtlaseks. Maitsesta soola ja konjaki või apelsinimahlaga. Kalla segu umbes 0,5-liitrisesse ahjuvormi või mitmesse väiksemasse. Kata kilega. Lase vormil tund aega jahedas hanguda. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Lase kanapuljong koos sojakastmega keema ja lahusta želatiinileht puljongis. Lase puljongil pisut jahtuda ja tõsta lusikaga pasteedile. Enne serveerimist laste külmas seista.