Bataadikuklid
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Suhkruvaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Bataadikuklid

14 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    bataati
  • 3 dl
    piima
  • 0.5 pakki
    kuivpärmi
  • 1 tl
    soola
  • 2 sl
    õli
  • 3 dl
    kaerahelbeid
  • 6 dl
    pooljämedat nisujahu
  • Katteks:
  • piima või vett
  • 1 dl
    kaerakliisid
 

Valmistamisjuhend

Koori ja lõika bataat väikesteks kuubikuteks. Keeda keevas vees küpseks (umbes 10 minutit). Nõruta ja püreesta saumikseriga. Lase jahtuda (käesoojaks). Soojenda piim 42 kraadini. Sega pärm umbes 1 dl nisujahuga, sega pärmisegu piimaga. Lisa sool ja õli. Sega hulka bataadipüree. Lisa vähehaaval kaerahelbed ja ülejäänud jahu ning sega korralikult taignaks. Lase tainal soojas kohas kahekordseks kerkida. Sõtku kerkinud taigent veel veidi, jaga see 14-ks osaks ja vormi neist kuklid. Lase kuklitel rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Määri piima või veega ja puista pinnale kaerakliisid. Küpseta ahju keskmises osas 225 kraadi juures umbes 12 minutit.