Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
0.5 pakkiBastogne karamellsuhkru küpsiseid
-
50 gsulatatud võid või margariini
- Täidis:
-
1 purkmagusat kondenspiima
-
2banaani viilutatult
-
2.5 dlvahukoort
-
2 tlvanillisuhkrut või vanillikauna seemneid
-
1.5 slsuhkrut
- Peale:
-
1purustatud karamellsuhkru küpsis
Valmistamisjuhend
Purusta küpsised (hoia pisut puru kaunistamiseks). Lisa hulka sulatatud või/margariin ja sega ühtlaseks. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga koogivormi servad küpsetuspaberi ribaga või aseta ainult lahtikäiva vormi servad otse serveerimisvaagnale. Pane küpsise-võisegu vormi põhja ja vajuta ühtlaseks. Soovi korral tõsta korraks külmikusse tahenema.
Pane magus kondenspiim suurde kaussi ja soojenda mikrolaineahjus poolel võimsusel minut korraga, kokku umbes 5–6 minutit, vahepeal segades, kuni kondenspiim pakseneb. Määri kondenspiim küpsisepõhjale. Viiluta peale üks banaan.
Vahusta koor ning maitsesta vanilli ja suhkruga. Tõsta koor kergelt banaaniviiludele.Eemalda banoffee vormist, lükates noa vormi ja koogi vahele. Eemalda koogivormi servad. Viiluta peale teine banaan ja raputa peale küpsisepuru.