Baba-lihavõttekoogid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Lihavõtted, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Baba-lihavõttekoogid

10 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 0.5 tl
    soola
  • 7 dl
    nisujahu
  • 3 sl
    suhkrut
  • 3
    muna
  • 100 g
    margariini
  • 1 dl
    rosinaid
  • Leem:
  • 1.5 dl
    vett
  • 0.5 dl
    suhkrut
  • 1.5 sl
    rummi või sidrunimahla
  • Glasuur:
  • 1 dl
    tuhksuhkrut
  • 1 sl
    sidrunimahla
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa hulka sool, supilusikatäis suhkrut ja 2 dl jahu. Sega ühtlaseks massiks. Lase segul 15 minutit kerkida. Vahusta ülejäänud suhkur ja muna ning sega taigna hulka. Sõtku taigna sisse ülejäänud jahu. Lisa pehme margariin ja rosinad. Tee muffinivormid margariiniga kokku ja lõika neile küpsetuspaberist ääred, mis ulatuksid üle vormi. Täida vormid taignaga kuni poole vormini ja lase veel pool tundi kerkida. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Valmista leem. Lase suhkur ja vesi potis keema. Maitsesta leent rummi ja sidrunimahlaga. Nõruta soojade babade peale suhkruleent. Sega tuhksuhkrust ja sidrunimahlast glasuur ning sirista see jahtunud babade peale kaunistuseks.