Apelsiniga maitsestatud põrsafilee
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Grill, Suvi, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Jaanid, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab tsitruseid, Sealiha, Pearoog

Apelsiniga maitsestatud põrsafilee

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2 tk
    (à u 700 g) põrsa sisefileed
  • 1.5 sl
    rapsiõli
  • 2
    apelsini koor
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1 tl
    sinepiseemneid
  • 1 tl
    fenkoli seemneid
  • 1.5 tl
    soola
  • Glasuur:
  • 1 dl
    apelsinimarmelaadi
  • 2 sl
    sojakastet
 

Valmistamisjuhend

Pintselda fileetükkide pind õliga. Pane grill sooja. Pese apelsinid korralikult puhtaks ja riivi nendelt koor küpsetuspaberiga kaetud lõikelauale. Riivi hulka küüslauguküüned. Purusta sinepi- ja fenkoli seemned (apteegitilli). Puista lõikelauale koos soolaga.

Grilli fileesid, kuni pind saab mõnusa värvi. Keera fileesid lõikelaual maitseainesegus. Tõsta fileed tagasi grillile ja vähenda temperatuuri. Küpseta umbes 25 minutit või kuni liha sisetemperatuur on umbes 72 kraadi.

Kuumuta väikeses potis apelsinimarmelaad ja sojakaste. Määri grillil olevatele fileedele glasuur. Tõsta fileed ahjuvormi ja kata fooliumiga. Lase enne lahtilõikamist 10 minutit haududa.