
Liigitus
Ameerika porgandikook
16 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Mahlane koogipõhi sisaldab porgandit, fariinsuhkrut ja maitseaineid. Koogi täidiseks ja glasuuriks on magus toorjuustusegu.
Koostisosad
-
300 gporgandeid
-
4kanamuna
-
2 dlsuhkrut
-
1 dlfariinsuhkrut
-
5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 tlsoola
-
2 tlkaneeli
-
0.2 tlmuskaatpähklit
-
1 pakk(70 g) Kreeka pähkleid
-
2 dlrapsiõli
- Täidis ja kate:
-
400 gmaitsestamata toorjuustu
-
150 gmargariini
-
3 dltuhksuhkrut
Valmistamisjuhend
Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained. Haki pähklid ja jäta umbes 4 sl kaunistamiseks. Sõelu kuivained munavahu hulka. Sega juurde riivitud porgand, pähklid ja õli. Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit või kuni tainas ei jää enam tiku külge. Laske koogil jahtuda. Sega täidise koostisained ja vahusta. Lõika kook pooleks. Määri pool täidisest poolte vahele ja ülejäänu pinnale. Kaunista pähklipuruga. Pane koogile kate peale ja lase külmikus seista.