Ameerika porgandikook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piimatooted, Muna, Juur- ja köögiviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Ameerika

Ameerika porgandikook

16 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Mahlane koogipõhi sisaldab porgandit, fariinsuhkrut ja maitseaineid. Koogi täidiseks ja glasuuriks on magus toorjuustusegu.

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    porgandeid
  • 4
    kanamuna
  • 2 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    fariinsuhkrut
  • 5 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 tl
    kaneeli
  • 0.2 tl
    muskaatpähklit
  • 1 pakk
    (70 g) Kreeka pähkleid
  • 2 dl
    rapsiõli
  • Täidis ja kate:
  • 400 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 150 g
    margariini
  • 3 dl
    tuhksuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kuivained. Haki pähklid ja jäta umbes 4 sl kaunistamiseks. Sõelu kuivained munavahu hulka. Sega juurde riivitud porgand, pähklid ja õli. Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit või kuni tainas ei jää enam tiku külge. Laske koogil jahtuda. Sega täidise koostisained ja vahusta. Lõika kook pooleks. Määri pool täidisest poolte vahele ja ülejäänu pinnale. Kaunista pähklipuruga. Pane koogile kate peale ja lase külmikus seista.