Liigitus
Koostisosad
-
150 gšokolaadiküpsiseid (milles on piimašokolaadi ja tumedat šokolaadi)
-
50 gmargariini
- Täidis:
-
3banaani
-
400 gmaitsestamata toorjuustu
-
2 dlpähkli-šokolaadikreemi
-
1.5 dltuhksuhkrut
-
1 tlvanillisuhkrut
-
2 dlvahukoort
-
5želatiinilehte
-
3 slvett
- Katteks:
-
iirisekastet
-
šokolaadikastet
-
komme
Valmistamisjuhend
Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised näiteks kannmikseris. Sulata rasvaine. Sega küpsisepuru ja rasvaine omavahel ning suru koogivormi põhja. Tõsta taigen täidise tegemise ajaks külma. Püreesta banaanid näiteks saumikseriga. Sega kausis püree, toorjuust ja šokolaadikreem. Maitsesta suhkruga. Vahusta vahukoor ja sega täidise hulka. Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigista želatiinilehtedest vesi välja. Lase 2 sl vett potis keema ja sulata želatiinilehed kuumas vees. Lase veidi aega jahtuda. Vala želatiinisegu õhukese joana täidise hulka. Sega. Vala täidis põhja peale ja lase järgmise päevani külmkapis seista. Eemalda tort vormist. Lõika lagritsast õhukesed ribad, millega teha tordi pinnale ahvi nägu. Värvi šokolaadi- ja iirisekastmega. Tükelda ahvi kõrvadeks, silmadeks ja ninaks erinevaid komme.