Aedviljalasanje
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Pastatoidud, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Itaalia, Pearoog

Aedviljalasanje

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Hõrgus aedviljalasanjes saavad kokku aedviljade ja šampinjonide maitse. Aedviljalasanje on lihtne ja hea, kõhtu täitev argitoit.

Lisa

Koostisosad

  • 9
    lasanjeplaati
  • 1
    värske baklažaan
  • 1
    värske suvikõrvits
  • 1
    punane paprika
  • 200 g
    šampinjone
  • 1
    pott basiilikut
  • 8
    kirsstomatit
  • Tomatikaste:
  • 2 sl
    õli
  • 1
    sibul
  • 3
    küüslauguküünt
  • 3 sl
    tomatipüreed
  • 1 purk
    purustatud tomateid
  • 2 dl
    valget veini või õunamahla
  • veidi suhkrut
  • 1 tl
    punet
  • musta pipart
  • soola
  • Juustukaste:
  • 2 sl
    võid
  • 2 sl
    nisujahu
  • 4 dl
    piima
  • 100 g
    riivjuustu
  • musta pipart
  • soola
 

Valmistamisjuhend

Viiluta baklažaan. Puista viiludele pisut soola ja lase neil „nutta“. Pühi pinnale tekkinud vedelik ära. Lõika aedviljad väikesteks kuubikuteks. Viiluta seened. Prae aedvilju pannil õlis. Peenesta sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat õlis, lisa ülejäänud ained ja lase kastmel 10 minutit haududa. Sulata kastrulis või, lisa pidevalt segades jahu ja piim. Hauta hetk, maitsesta ja lisa pool juustust. Pane ahjuvormi põhja tomatikastet, lisa kihiti peale lasanjeplaate, aedviljasegu, basiilikulehti ja tomatikastet. Vala peale juustukaste, lisa poolitatud tomatid, riivjuust ja basiilik. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Lase enne serveerimist pisut seista.