Jõuluaja põrsafilee
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab teravilja, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Pearoog

Jõuluaja põrsafilee

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Alternatiiv jõulusingile: aprikoosi ja piparkoogiga täidetud põrsafilee. Paku lisandiks jõuluaja vormiroogi ja salateid.

Lisa

Koostisosad

  • 700 g
    põrsa sisefileed
  • 1 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • Täidis:
  • 1
    sibul
  • 1 sl
    õli
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    rosmariini
  • 8
    pehmet kuivatatud aprikoosi
  • 2
    piparkooki
  • Praadimiseks:
  • õli
 

Valmistamisjuhend

Tee filee keskele sisselõige kuni poole paksuseni. Tõmba filee ühtlasteks lapikuteks tükkideks lahti ja vasarda õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat koos rosmariiniga õlis. Lõika kääridega hulka aprikoosid. Tõsta pann pliidilt ja lase veidi jahtuda. Murenda hulka piparkoogid ja pane täidis lihale. Keera filee rulli ja fikseeri kas küpsetusnööriga või tikuga. Kuumuta õli pannil ja pruunista lihatükkide pind. Tõsta lihatükid ahjuvormi ja lükka lihatermomeeter liha keskele. Küpseta 125-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 70 kraadi. Keera filee hetkeks fooliumi sisse järelküpsema ja eemalda nöör või tikud. Lõika liha viiludeks.