
Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
175 gmargariini
-
5 dlnisujahu
-
4 slsuhkrut
-
1munakollane
- Täidis:
-
50 gmargariini
-
4 slsuhkrut
-
150 gmandlimassi
-
1kanamuna
-
1munavalge
-
1 slnisujahu
-
1 tljahvatatud kardemoni
-
4 dlvärskeid marju
Valmistamisjuhend
Mõõda lõiketeraga köögikombaini margariin, jahu ja suhkur. Sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Tõsta viiendik tainast teise kaussi ja sega ülejäänu hulka munakollane. Sega ühtlaseks. Mähi tainas toidukilesse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi.
Võid täidise valmistada samas köögikombaini nõus, seda vahepeal pesemata. Mõõda kombaini margariin, suhkur, mandlimass, munad, nisujahu ja kardemon. Sega kiiresti ühtlaseks.
Enne rullimist tõsta tainas hetkeks lauale. Rulli tainas õhukeseks ja tõsta pirukavormi põhja ja äärtesse. Tee kahvliga tainapõhja sisse augud. Laota marjad pirukapõhjale ja vala peale mandlitäidis. Raputa pinnale ülejäänud purutainas. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas 35–40 minutit.