Vahemerepärane põrsafilee
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Pearoog

Vahemerepärane põrsafilee

4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 800 g
    põrsa sisefileed
  • 1 tl
    pihvimaitseainet
  • 1 tl
    soola
  • Ürdi-seemnesegu:
  • 1 dl
    peenestatud maitsetaimi (peterselli, basiilikut)
  • 3 sl
    riivitud parmesani
  • 2 sl
    päevalilleseemneid
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5
    sidruni riivitud koor
  • 2 sl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Küpseta fileed kuumal grillil, nii et pind pruunistub. Vähenda temperatuuri ja lükka filee kõige paksema koha sisse lihatermomeeter. Tõsta filee nt ülemisele restile küpsema. Lase küpseda, kuni lihatermomeeter näitab 68–70 kraadi.

Raputa maitseained ahjuvormi ja pööra fileed maitseainesegus. Kata ahjuvorm fooliumiga. Fooliumi all tõmmates tõuseb sisetemperatuur veel paari kraadi võrra. Purusta ürdi-seemnesegu koostisained köögikombainis. Lõika filee tükkideks ning raputa peale ürdi-seemnesegu.