
Liigitus
Broiler šokolaadi-tšillikastmes
4 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Šokolaadine mole-kaste on Mehhikost pärit traditsiooniline toit, mida pakutakse soolaste toitude, nt broileri või põrsaliha juurde. Tšillikogust võib maitse järgi muuta. Paku šokolaadikastmes broilerit näiteks takode või tortiljade täidisena.
Koostisosad
-
4broileri koiba või rinnafileed
-
6 dlvett
-
1kanapuljongikuubik
-
1sibul
- Kaste:
-
3punast tšillit
-
1sibul
-
4küüslauguküünt
-
0.5 tl(1/2 tl) värskelt jahvatatud musta pipart
-
0.5 tl(1/2 tl) kaneeli
-
0.2 tl(1/4 tl) nelki
-
1 tlsuhkrut
-
1 slõli
-
1 purk(400 g) purustatud tomateid
-
3 dlbroileri keeduleent
-
1loorberileht
-
0.5 dl(1/2 dl) seesamiseemneid
-
1 viilheledat röstsaia
-
50 gtumedat šokolaadi
-
0.5 dl(1/2 dl) laimimahla
-
soola
Valmistamisjuhend
Lase kanapuljong keema, lisa tükeldatud sibul ja broiler. Keeda umbes 50 minutit vaiksel tulel. Tõsta broiler puljongist välja, lase pisut jahtuda ja rebi ribadeks. Haki kastme jaoks tšilli, sibul ja küüslauguküüned peeneks. Võid hakkimiseks kasutada ka nt köögikombaini peenestustera. Kuumuta haudepotis õli, lisa tükeldatud maitseained ja kuumuta pisut. Lisa must pipar, kaneel, nelk ja suhkur. Kuumuta veidi. Kalla kastrulisse purustatud tomatid ja kanapuljong. Lisa loorberileht ja lase puljongil paarkümmend minutit keeda. Paksenda kaste seesamiseemnete ja ilma kooreta tükkideks lõigatud saiaviiluga. Keeda veidi aega. Tükelda kastme sisse šokolaad. Kuumuta segades, kuni šokolaad sulab. Maitsesta kaste laimimahla ja soolaga. Sega kastme sisse kanatükid.