Oliivimääre ehk tapenaad
Meeldib
1 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab tsitruseid, Vahemere, Eelroog

Oliivimääre ehk tapenaad

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    kivita oliive
  • 1.5 sl
    kappareid
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 1 tl
    sidrunimahla
  • 0.2 tl
    musta pipart
  • 0.5
    küüslauguküünt (soovi korral)
 

Valmistamisjuhend

Pane oliivid, kapparid, õli ja sidrunimahl köögikombaini või valmista tapenaad uhmris, käsitsi hõõrudes. Maitsesta musta pipra ning soovi korral küüslauguga. Paku suupisteks koos saiaga.

Tapenaadi võib kasutada ka näiteks paja- ja pastaroogade maitsestamiseks ning hõõruda kihina ahjukalale.