Pähkline sidrunikook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Pähkline sidrunikook

13 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 4
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Vormi sisse:
  • margariini
  • riivsaia
  • Sidrunikreem:
  • 3
    munakollast
  • 1.5 dl
    sidrunimahla
  • 1 dl
    vett
  • 2 dl
    suhkrut
  • 3 sl
    maisitärklist
  • 75 g
    margariini
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 2 dl
    vahukoort
  • Metspähkli krokant:
  • 1 dl
    metspähkleid
  • 1 dl
    suhkrut
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Sega ühtlaseks tainaks. Tee lahtikäiva põhjaga koogivorm (läbimõõt 24 cm) või ja riivsaiaga kokku. Pane tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Lase jahtuda.

Valmista kissell. Kuumuta teflonkastrulis pidevalt segades munakollased, sidrunimahl, vesi, suhkur ja maisitärklis, kuni segu pakseneb ja keema tõuseb. Tõsta kastrul pliidilt ja vahusta hulka tükeldatud margariin. Maitsesta riivitud sidrunikoorega. Kalla kissell kaussi ja tõsta tunniks külmikusse.

Purusta pähklid. Kuumuta praepannil suhkrut, kuni see sulab ja muutub kuldpruuniks. Ära lase kõrbema minna. Raputa hulka pähklid ning kalla kuum segu kohe ahjuplaadile ja lase jahtuda.

Tükelda pähklisegu kas kannmikseris või nt tainarulliga. Vahusta koor ja sega vaht sidrunikisselli hulka. Lõika koogipõhi kaheks. Määri vahele pool sidrunikreemist. Raputa peale pool krokanti. Tõsta teine koogipool katteks peale ja määri peale ülejäänud sidrunikreem. Raputa peale ülejäänud krokant.