Kitsejuustu-tomatileib
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Kitsejuustu-tomatileib

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 3.5 dl
    piima või vett
  • 1 tl
    soola
  • 1 sl
    siirupit
  • 0.3 pakki
    pärmi (u 17 g)
  • 1
    riivitud porgand
  • 1.5 dl
    kaerahelbeid
  • 7 dl
    kukli- või sepikujahu
  • 3 sl
    õli, sulatatud margariini või võid
  • Täidis:
  • 150 g
    pehmet kitsejuustu
  • 8
    päikesekuivatatud tomatit
  • Peale:
  • seesamiseemneid
 

Valmistamisjuhend

Sega leigesse vette sool, siirup ja pärm. Lisa kaerahelbed ja nii palju jahu, et tekib pehme tainas. Sõtku tainas sitkeks. Sõtkumise lõpupoole lisa rasvaine. Kata tainas rätikuga ja lase 45–60 minutit kerkida.

Rulli tainas nelinurkseks. Raputa peale kitsejuust ja tükeldatud tomatid. Keera tainas rulli. Lase pool tundi kerkida. Määri pealt veega ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit.