Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
1 kgluudeta lõhefileed koos nahaga
-
3 slsuhkrut
-
3 sljämedat meresoola
-
purustatud valget pipart
- Tillipesto:
-
3 slkooritud mandleid
-
kimp tilli
-
2.5 slrapsiõli
Valmistamisjuhend
Tõsta lõhefilee lõikelauale, nahk allapoole. Eemalda luud ja lõika filee kaheks tükiks. Raputa peale soola, suhkrut ja pipart.
Aseta fileetükid lihapooled vastakuti ja keera kala tugevalt võipaberisse. Pane kilekotti ja tõsta peale kerge raskus, nt paksem lõikelaud. Lase umbes ööpäev külmas kohas maitsestuda. Keera kotti paar korda, et tükid soolduksid ühtlaselt.
Peenesta mandlid ja till kannmikseris. Vedelda õliga. Pühi kala pinnalt maitseained. Määri kala pinnale pesto. Lõika filee õhukeste ribadena naha küljest lahti.