Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
1 dlsuhkrut
-
3 dlnisujahu
-
0.5 dlkakaopulbrit
-
100 gvõid
- Iirisetäidis:
-
1.5 dlsuhkrut
-
1.5 dlvahukoort
-
1.5 dlheledat siirupit
-
1 tlvanillisuhkrut
-
0.5 tlsoolahelbeid
-
150 gvõid
- Katteks:
-
100 gtumedat šokolaadi
-
0.5 dlvahukoort
-
pähkleid
Valmistamisjuhend
Tükelda külm või köögikombainis. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega kiiresti ühtlane taigen. Keera tainas toidukilesse ja lase külmkapis umbes pool tundi seista. Rulli taigen ettevaatlikult jahuga kokkutehtud kile vahel 25 cm suuruse läbimõõduga plaadiks. Kata lahtikäiva põhjaga piruka- või koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta taigen vormi. Torka taigna sisse kahvliga augud. Kata ääred alumiiniumfooliumiga.
Küpseta põhja ahjus 175 kraadi juures 12 minutit. Eemalda foolium ja küpseta põhja veel umbes 10 minutit. Lase põhjal jahtuda.
Pane potti koor, suhkur ja siirup. Keeda väiksel kuumusel umbes 12 minutit või seni, kuni segu pakseneb. Tõsta pott pliidilt ära, lisa vanillisuhkur ja sool. Lisa tükeldatud või ja sega iiris ühtlaseks massiks. Vala iiris jahtunud põhja peale.
Lase koogil külmkapis vähemalt 3 tundi taheneda. Tükelda kausis šokolaad. Lase koor keema ja vala šokolaadi peale. Oota veidi ja sega ühtlaseks massiks. Nõruta šokolaadisegu koogi peale ja lisa pähklid. Pane tort külmkappi tunniks ajaks seisma.