Seene-lihapallid seenekastmega
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab seeni, Sisaldab sojat, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Lihtne valmistada

Seene-lihapallid seenekastmega

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 0.8 dl
    riivsaia
  • 1 dl
    koort
  • 1
    kanamuna
  • 1 sl
    magusat sinepit
  • 1 tl
    estragoni
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    purustatud musta pipart
  • 50 g
    šampinjone
  • 400 g
    hakkliha
  • Praadimiseks:
  • võid ja õli
  • Seenekaste:
  • 150 g
    šampinjone
  • 1 sl
    võid
  • 1
    väike sibul
  • 1.5 sl
    nisujahu
  • 2 dl
    õunasiidrit
  • 1 dl
    koort
  • 1 dl
    lihapuljongit
  • 1 sl
    magusat sojakastet
 

Valmistamisjuhend

Sega kokku riivsai, koor, muna, sinep ja maitseained. Lase segul mõni hetk paisuda. Harja seened üle ja lõika tükkideks. Sega seened ja hakkliha maitsesegu hulka. Vormi segust niiskete käte vahel kaheksa suurt lihapalli. Prae lihapallid pannil või-õlisegus keskmisel kuumusel küpseks.

Valmista kaste. Tükelda seened ja prae neid kuival pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa tükike võid ja peeneks hakitud sibul. Kuumuta. Sega hulka jahu. Lisa siider, koor, lihapuljong ja sojakaste. Lase kastmel umbes 5 minutit keeda. Püreesta ühtlaseks. Tõsta lihapallid kastmesse soojenema.