
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
1 pakk(150 g) külmutatud spinatit
-
2 dlpiima
-
10 gvärsket pärmi
-
1 tlsoola
-
1 tlsuhkrut
-
1 dloliiviõli
-
7 dlnisujahu
- Täidis:
-
0.5porrulauku
-
1 karp(200 g) värskeid šampinjone
-
2 slõli
-
100 gkülmsuitsusinki
-
0.5 dlhakitud värskeid ürte (peterselli, basiilikut)
-
purustatud musta pipart
-
2kanamuna
-
2 dlkoort
-
150 griivjuustu
Valmistamisjuhend
Tõsta külmutatud spinat sulama ja pane poolsulanult kaussi. Kuumuta piim ja vala spinati peale. Lahusta käesoojas spinati-piimasegus murendatud pärm. Lisa sool, suhkur ja õli. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku sitkeks tainaks.
Lase rätiku all 30 minutit kerkida.
Valmista täidis. Poolita porrulauk ja loputa jooksva vee all. Lõika porru ribadeks. Puhasta seened ja eemaldada seenejalad. Viiluta seened. Kuumuta pannil õli ja prae selles porruribasid ja šampinjone, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Haki sink peeneks ning sega porru ja seente hulka. Lisa värsked ürdid ja pipar.
Vajuta tainas suure, määritud pirukavormi (läbimõõt 28–30 cm) põhjale ja äärtesse. Tõsta seene-singisegu taina peale. Klopi munad kausis lahti ja lisa koor. Kalla muna-kooresegu ühtlaselt täidisele. Puista üle riivjuustuga. Küpseta pirukat 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pind saab kauni värvi.