
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
1 pakk(150 g) külmutatud spinatit
-
2 dlpiima
-
10 gpresspärmi
-
1 tlsoola
-
1 tlsuhkrut
-
1 dloliiviõli
-
7 dlnisujahu
- Täidis:
-
0.5porrulauku
-
1 karp(200 g) värskeid šampinjone
-
2 slõli
-
100 gkülmsuitsusinki
-
0.5 dlhakitud värskeid ürte (petersell, basiilik)
-
veidi purustatud musta pipart
-
2muna
-
2 dlkoort
-
150 griivjuustu
Valmistamisjuhend
Tõsta külmutatud spinat toatemperatuurile sulama. Vala pooleldi sulanud spinat kaussi. Kuumuta piim ja vala spinatile. Lahusta käesoojas spinati-piimasegus purustatud pärm. Lisa sool, suhkur ja õli. Lisa segule jahu ning sõtku sitkeks tainaks.
Lase kaetult 30 minutit kerkida.
Valmista täidis. Poolita porrulauk ja pese jooksva vee all puhtaks. Viiluta porrulauk. Puhasta seened ja eemalda jalad. Viiluta seened. Kuumuta pannil õli ja prae porrulauku ja seeni, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Haki sink peeneks ning lisa porrulaugu-seenesegule. Lisa värsked ürdid ja pipar.
Laota tainas suure, rasvaga määritud pirukavormi (läbimõõduga 28–30 cm) põhja ja servadele. Kata põhi seene-singitäidisega. Klopi munad kergelt lahti ja lisa koor. Vala muna-kooresegu ühtlaselt täidisele. Puista üle riivjuustuga. Küpseta pirukat ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pealt kaunilt kuldne.