Pastinaagi-hakklihapirukas
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Gluteenivaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sealiha, Veiseliha, Pearoog

Pastinaagi-hakklihapirukas

6 portsjonit
Varu aega
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    pastinaaki
  • 4
    kartulit
  • 400 g
    hakkliha
  • 1 sl
    õli
  • 1
    sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 1 tl
    punet (oreganot)
  • 1 tl
    soola
  • veidi
    purustatud musta pipart
  • 2 dl
    koort
  • 1 dl
    piima
  • 2 sl
    mädarõigast
  • 150 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Nõruta peale koore-piimasegu. Raputa pinnale ülejäänud riivjuust. Küpseta 175 kraadi juures fooliumi all umbes tund aega. Eemalda foolium ja küpseta veel umbes 30 minutit.

Koori pastinaagid ja kartulid, lõika õhukesteks viiludeks. Prae hakkliha pannil õlis. Lisa hulka kooritud ja tükeldatud sibul ning küüslauguküüned. Lisa pannile tomatipüree ja maitseained.

Sega kausis koor, piim ja mädarõigas. Tõsta võiga määritud ahjuvormi kihiti kartul, pastinaak, hakklihasegu ja riivitud juust. Jäta kõige peale pastinaak. Suru pinda veidi allapoole, et kihid muutuksid tihedamaks.