Pähkli-ürdikartulid
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab pähkleid, Pearoog

Pähkli-ürdikartulid

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 8
    kartulit
  • 2.5 sl
    oliiviõli
  • meresoolahelbeid
  • Pähkli-ürdipuru:
  • 1 dl
    peeneks hakitud pähkleid
  • 0.5 dl
    tükeldatud ürte (basiilikut, peterselli)
  • 0.5 dl
    pisut kuivanud saia puruna
  • 2 sl
    oliiviõli
  • soola
 

Valmistamisjuhend

Pese ja koori kartulid. Tee neisse põikisuunalised sisselõiked, kuid ära kartulit tükkideks lõika. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi. Määri kartulid õliga ning raputa peale pisut soola. Küpseta kartuleid 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulid on küpsed ja saanud pisut värvi. Sega pähkli-ürdipuru koostisained kausis kokku. Võta kartulid ahjust välja ja puista neile purusegu. Küpseta 10 minutit, kuni purusegu muutub kuldpruuniks. Paku kartuleid sooja lisandina.