
Liigitus
Mini-šokolaadikoogid
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Tume šokolaad, iirisekaste ja moos. Väikesed, aga isuäratavad šokolaadikoogid sobivad hästi kodusele peolauale või näiteks lõunaoote lõpetuseks. Kaunista minikoogid marjade ja strösliga.
Koostisosad
-
4muna
-
1.5 dlsuhkrut
-
1.5 dlnisujahu
-
0.5 dlkakaod
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
100 gtumedat šokolaadi
- Niisutamiseks:
-
1.5 dlpiima
-
1 tlvanillisuhkrut
- Vahele:
-
1 dlvaarika- või maasikamoosi
-
3 dlvahukoort
-
2 sliirisekastet
- Kaunistuseks:
-
marju
-
ströslit
Valmistamisjuhend
Tükelda või riivi šokolaad. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad ja suhkur korralikuks vahuks. Lisa vahule ettevaatlikult segades kuivained ja purustatud šokolaad. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga kaetud muffinivormidesse. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Kui koogikesed on jahtunud, kummuta need vormist välja. Vahusta vahukoor ja maitsesta iirisekastmega. Lõika koogid kas kaheks või kolmeks osaks. Niisuta põhjasid vanillipiimaga. Määri koogipõhjadele kiht moosi ja iirisekoort. Pane peale teine koogikiht, niisuta ja tõsta lusikaga peale vahukoort. Kaunista marjade ja ströslitega.