Mini-šokolaadikoogid
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Mini-šokolaadikoogid

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Tume šokolaad, iirisekaste ja moos. Väikesed, aga isuäratavad šokolaadikoogid sobivad hästi kodusele peolauale või näiteks lõunaoote lõpetuseks. Kaunista minikoogid marjade ja strösliga.

Lisa

Koostisosad

  • 4
    muna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1.5 dl
    nisujahu
  • 0.5 dl
    kakaod
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 100 g
    tumedat šokolaadi
  • Niisutamiseks:
  • 1.5 dl
    piima
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • Vahele:
  • 1 dl
    vaarika- või maasikamoosi
  • 3 dl
    vahukoort
  • 2 sl
    iirisekastet
  • Kaunistuseks:
  • marju
  • ströslit
 

Valmistamisjuhend

Tükelda või riivi šokolaad. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad ja suhkur korralikuks vahuks. Lisa vahule ettevaatlikult segades kuivained ja purustatud šokolaad. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga kaetud muffinivormidesse. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Kui koogikesed on jahtunud, kummuta need vormist välja. Vahusta vahukoor ja maitsesta iirisekastmega. Lõika koogid kas kaheks või kolmeks osaks. Niisuta põhjasid vanillipiimaga. Määri koogipõhjadele kiht moosi ja iirisekoort. Pane peale teine koogikiht, niisuta ja tõsta lusikaga peale vahukoort. Kaunista marjade ja ströslitega.