
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
4muna
-
1.5 dlsuhkrut
-
1.5kartulitärklist
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
1 tlkaneeli
- Täidis:
-
150 gõuna- või aprikoosimarmelaadi
-
1 dlvahukoort
-
2 slfariinsuhkrut
-
1 tlvanillisuhkrut
-
3.5 slpurustatud mandleid
- Peale:
-
300 gvalget šokolaadi
-
1 dlvahukoort
-
röstitud mandlilaaste
Valmistamisjuhend
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 7 minutit. Kummuta biskviitpõhi küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Määri peale õuna- või aprikoosimarmelaad.
Vahusta vahukoor, maitsesta fariinsuhkru ja vanillisuhkruga. Kanna vaht marmelaadikihi peale. Raputa peale mandlilaastud. Keera biskviit tihedaks rulliks ja tõsta külmikusse.
Valmista glasuur. Tükelda valge šokolaad kastrulisse ja vala peale vahukoor. Lase madalal temperatuuril sulada pidevalt segades, kuni segu on ühtlane. Jahuta ja lase segul mõni minut külmikus seista.
Tõsta rullbiskviit kandikule ja kui soovid, lõika otstest tükikesi ning tee neist halu külgedele „oksakohti“. Määri valge šokolaadi glasuur rullbiskviidi peale. Kui soovid, võid glasuuri enne pealekandmist mikseriga vahustada. Raputa valmis halu peale röstitud mandlilaaste.