
Liigitus
Lõheliblikad ja või-valgeveinikaste
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Nahaga lõhefileest on lihtne lõigata viile, millest saab teha liblikakujulisi lõike. Või-valgeveinikaste annab lõheliblikatele piduliku maitse. Vaata piltjuhiseid!
Koostisosad
-
purustatud musta pipart
-
2 slsojakastet
-
600 gnahaga lõhefileed
-
1 tlsoola
- Või-valgeveinikaste:
-
1sibul
-
1.5 dlvalget veini
-
1 dlvett
-
0.5 dlvalge veini äädikat
-
0.5 dlkoort
-
150 gvõid
-
soola
-
purustatud valget pipart
Valmistamisjuhend
Lõika filee neljaks. Lõika tükid keskelt püstsuunas kuni nahani pooleks. Keera tükid liblikakujuliselt lahti nii, et nahk hoiab mõlemad küljed keskelt koos. Valmista kaste. Koori ja peenesta sibul. Lase vein keema ning lisa sibulad, vesi ja äädikas. Keeda kastet, kuni alles on umbes 1/2 dl. Sõelu kastmepõhi kastrulisse ja lisa koor. Lase keema. Tõsta kastrul pliidilt ja vahusta hulka või väikeste kuubikutena. Kuumuta ja maitsesta. Prae lõheliblikaid mõlemalt poolt õlis või võis keskmisel kuumusel. Paku koos kastmega.