Lõheliblikad ja või-valgeveinikaste
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Kala, Sisaldab sojat, Sisaldab laktoosi, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Munavaba, Suhkruvaba, Gluteenivaba, Sisaldab kala

Lõheliblikad ja või-valgeveinikaste

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Nahaga lõhefileest on lihtne lõigata viile, millest saab teha liblikakujulisi lõike. Või-valgeveinikaste annab lõheliblikatele piduliku maitse. Vaata piltjuhiseid!

Lisa

Koostisosad

  • purustatud musta pipart
  • 2 sl
    sojakastet
  • 600 g
    nahaga lõhefileed
  • 1 tl
    soola
  • Või-valgeveinikaste:
  • 1
    sibul
  • 1.5 dl
    valget veini
  • 1 dl
    vett
  • 0.5 dl
    valge veini äädikat
  • 0.5 dl
    koort
  • 150 g
    võid
  • soola
  • purustatud valget pipart
 

Valmistamisjuhend

Lõika filee neljaks. Lõika tükid keskelt püstsuunas kuni nahani pooleks. Keera tükid liblikakujuliselt lahti nii, et nahk hoiab mõlemad küljed keskelt koos. Valmista kaste. Koori ja peenesta sibul. Lase vein keema ning lisa sibulad, vesi ja äädikas. Keeda kastet, kuni alles on umbes 1/2 dl. Sõelu kastmepõhi kastrulisse ja lisa koor. Lase keema. Tõsta kastrul pliidilt ja vahusta hulka või väikeste kuubikutena. Kuumuta ja maitsesta. Prae lõheliblikaid mõlemalt poolt õlis või võis keskmisel kuumusel. Paku koos kastmega.