Lillkapsa-peekonisupp
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Supp, Gluteenivaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Vene, Pearoog

Lillkapsa-peekonisupp

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1
    suur pea lillkapsast
  • 2
    kartulit
  • 8 dl
    vähesoolast köögiviljapuljongit (kuubikutest või kontsentraadist)
  • 1 tl
    jahvatatud karrit
  • 2.5 dl
    maitsestatud köögikoort (nt sibula- või juustumaitselist)
  • Peekoni-petersellisegu:
  • 1 pakk
    (170 g) peekonit
  • 0.5 dl
    hakitud peterselli
  • veidi jahvatatud paprikat
  • veidi purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Loputa lillkapsas, eemalda varreots ning lõika väiksemateks õisikuteks. Koori kartulid ning lõika kuubikuteks. Kuumuta puljong potis keemiseni ning lisa lillkapsas, kartulid ja karri. Keeda kaane all keskmisel temperatuuril umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta nuimiksriga ühtlaseks ning lisa köögikoor. Kuumuta uuesti keemiseni. Haki peekon väikesteks kuubikuteks. Lase pannil kuumeneda ning prae hakitud peekon omas rasvas krõbedaks ja kuldpruuniks. Tõsta peekon majapidamispaberiga kaetud taldrikule, et imenduks üleliigne rasv. Maitsesta hakitud peekon peterselli, paprika ja musta pipraga. Serveeri suppi koos hakitud peekoniga.