Liigitus
Koostisosad
-
4kanamuna
-
2 dlsuhkrut
-
4 slkeevat vett
-
100 gsulatatud võid või margariini
-
3 dlnisujahu
-
1.5 tlküpsetuspulbrit
- Pohlavaht:
-
4želatiinilehte
-
200 gpohli
-
1.5 dltuhksuhkrut
-
2 dlvahukoort
-
3 slsidrunimahla
- Kookosevaht:
-
6želatiinilehte
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
1 dltuhksuhkrut
-
2 dlkookoskoort
-
2 dlvahukoort
- Peale:
-
1 dlvahukoort
-
1 pakk(250 g) suhkrumassi
-
tuhksuhkrut
Valmistamisjuhend
Vahusta munad ja suhkur. Lisa vesi ja rasvaine, samal ajal segades. Sega küpsetuspulber jahu hulka ja sõelu segades taina hulka. Tee lahtikäiva põhjaga koogivorm (läbimõõt 24 cm) või ja riivsaiaga kokku. Kalla tainas vormi ja küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 45 minutit. Kummuta kook kandikule.
Leota želatiinilehti umbes 5 minutit külmas vees. Püreesta pohlad. Maitsesta tuhksuhkruga. Vahusta koor. Kuumuta potis sidrunimahl ja lahusta kuivaks pigistatud želatiinilehed mahlas. Sega želatiinisegu pohlapüree hulka. Sega hulka vahukoor. Puhasta koogivorm ja vooderda küpsetuspaberiga. Lõika koogipõhi kaheks. Tõsta koogipõhi vormi. Määri peale pohlavaht. Tõsta peale teine koogipõhi. Tõsta külmikusse.
Valmista kookosevaht. Leota želatiinilehti umbes 5 minutit külmas vees. Sega toorjuust pehmemaks. Sega hulka tuhksuhkur ja 1 1/2 dl kookoskoort. Lase ülejäänud kookoskoor keema ja lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega kooresegu toorjuustu hulka. Vahusta vahukoor ja sega kookosesegu hulka. Määri kookosevaht koogi peale ja kata kook kilega. Lase järgmise päevani külmikus tarduda.
Vahusta koor ning kata koogi pind ja küljed vahukoorega. Rulli suhkrumass tuhksuhkruga kaetud laual leheks ning tõsta tainarulli abil koogi peale. Lõika üle ääre ulatuv osa noaga ära.