
Liigitus
Granaatõuna-fetasalat
5 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada
” Hea toiteväärtusega granaatõunaseemned sobivad hästi salatitesse, magustoitudesse ning ka sooja toidu kauniks lisandiks. Granaatõunamahla saab kasutada jookides ja kastmetes ning sellest võib keeta ka kanget maitsesiirupit.
Koostisosad
-
1värske granaatõun
-
1väike punane kapsas
-
150 gfetajuustu
- Kaste:
-
2.5 slgranaatõunamahla
-
1 slvalge veini äädikat
-
2 sloliiviõli
-
0.5 tlvürtsköömneid
-
0.5 tlkoriandrit
-
0.2 tlkaneeli
-
1küüslauguküüs
-
2 tlmett
-
0.5 tlsoola
-
0.2 tlmusta pipart
Valmistamisjuhend
Veereta granaatõuna kergelt vastu lauapinda surudes, et seemned kelme küljest eralduksid. Poolita granaatõun ja hoia seda käe peal kausi kohal, lõikepind allpool. Koputa koore pihta näiteks puulusikaga, nii et seemned kukuvad sõrmede vahelt kaussi. Neist seemnetest, mis lahti ei tulnud, pigista kastme jaoks mahl välja. Lõika punane kapsas õhukesteks ribadeks ja pane salatikaussi. Lisa peale granaatõunaseemned ja tükeldatud fetajuust. Sega kokku kastme koostisained ja vala kaste salatile.