
Meeldib
0
1
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
250 g(1 pakk) kivita datleid
-
2 dlvett
-
2 dlsuhkrut
-
0.5 dlrummi, konjakti või õunamahla
-
200 gmargariini
-
100 gšokolaadi
-
3kanamuna
-
3.5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
1 tljahvatatud kardemoni
- Glasuur:
-
2 dlvahukoort
-
100 gtumedat šokolaadi
- Vormi sisse:
-
margariini
-
riivsaia
Valmistamisjuhend
Tükelda datlid. Keeda suhkruga segatud vees keskmisel kuumusel, vahepeal segades, kuni tekib püree. Tõsta pliidilt. Sega hulka alkohol või mahl, margariin ja tükeldatud šokolaad. Lase jahtuda.
Lisa ühekaupa munad, pidevalt segades. Lisa hulka omavahel segatud kuivained. Kalla tainas määritud ja riivsaiaga kaetud koogivormi (u 1,5 l). Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes tund aega. Võta vormist välja ja lase jahtuda.
Aja koor potis keema. Tõsta pliidilt. Lisa koore hulka tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lase pisut jahtuda ja vala koogile.