
Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
125 gvõid või margariini
-
3.5 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
1kanamuna
-
1.5 slvett
- Täidis:
-
1 pakk(200 g) šampinjone
-
1 pakk(140 g) peekonit
-
3broilerifileed
-
soola
-
musta pipart
-
2 dlkoort
-
2kanamuna
-
5tükki külmutatud spinatit
Valmistamisjuhend
Sega omavahel pehme rasvaine ja jahu. Lisa sool, muna ja vesi ning sega ühtlaseks massiks. Vajuta tainas määritud pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Vajuta tainapõhja kahvliga augud ning tõsta tainas täidise tegemise ajaks külmikusse. Puhasta ja tükelda seened. Lõika peekon kääridega tükkideks. Lõika broilerifileed kuubikuteks. Prae šampinjone kuival pannil, kuni vedelik on neist aurustunud. Tõsta seened pannilt. Pruunista pannil peekon ja tõsta see köögipaberile nõrguma. Pruunista peekonirasvas broileritükid ning maitsesta soola ja pipraga. Võta pann tulelt ning tõsta pannile seened ja peekon. Sega läbi ja lase jahtuda. Sega kokku koor, munad ja sulatatud spinatitükid. Kalla broilerisegu pirukavormi ja kalla peale koore-munasegu. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 35 minutit.